PRIPREMITE SVOJE VOZILO ZA TEHNIČKI PREGLED


Tehnički pregled važan je i za sigurnost na cesti i za očuvanje vrijednosti vozila. Službena kontrola vozila obavezna je u svim zemljama, no u različitim zemljama postoje različite smjernice i mjere.


Opel partneri ovlašteni su, po želji korisnika, za uslugu obavljanja tehničkog pregleda i imaju stručnost potrebnu za pažljivu kontrolu vozila.


Stavke koje treba provjeriti prije tehničkog pregleda:
 
1. Svjetla: provjerite rade li sva svjetla ispravno - prednja svjetla, bočna svjetla, stražnja svjetla, svjetlo za opasnost, pokazivači smjera i stop-svjetla. Zamolite prijatelja da vam pomogne provjeriti posebno stop-svjetla.

2. Registarske pločice: moraju biti čiste i čitljive.

3. Kotači i gume: provjerite jesu li kotači i gume bez oštećenja i je li dubina gaznog sloja guma 2 mm ili više.

4. Vjetrobransko staklo: provjerite je li vjetrobransko staklo bez oštećenja većih od 10 mm na dijelu ispred vozača odnosno 40 mm na ostalom dijelu stakla.

5. Brisači vjetrobranskog stakla: Provjerite je li guma prednjih i stražnjih brisača neoštećena i bez rupa. Brisači moraju držati vaše vjetrobransko staklo čistim.

6. Gorivo i motorno ulje: Provjerite jesu li razine goriva i motornog ulja u redu kako bi mehaničari mogli ispitati razine emisija vozila.

7. Sjedala i sigurnosni pojasevi: Svi sigurnosni pojasevi moraju biti neoštećeni i moraju se blokirati ako ih naglo povučete. Vozačevo sjedalo treba imati mogućnost podešavanja naprijed-natrag.

8. Sirena: Kratko potrubite kako biste provjerili sirenu. Ako ne radi, treba je popraviti.

9. Svjetla upozorenja na ploči s instrumentima: Kad okrenete ključ za paljenje, sva svjetla trebaju se upaliti i zatim ugasiti. Provjerite i radi li brojač okretaja motora.
Ako bilo što treba provjeriti prije tehničkog pregleda, vaš lokalni ovlašteni Opel partner stoji vam na raspolaganju.